Welsumerclub eierenkeurmeester clubdag 2022

Eierenkeuring nieuwe stijl

Op de afgelopen Welsumerclub Clubdag van zaterdag 2 april op de vertrouwde locatie bij Eet Tapperij Bijsterbosch te Welsum konden de leden meerdere collecties van 6 Welsumer eieren en/of  6 Welsumer kriel eieren ter beoordeling aanbieden. Deze collecties werden uitwendig beoordeeld op o.a. gelijkvormigheid van de collectie, juiste vorm, kleur, reinheid. Daarnaast werd 1 ei uit de collectie ook inwendig beoordeeld waarbij er gelet werd op de grote van de luchtkamer, versheid, kleur van de dooier, aanwezigheid van de kiemschijf. Deze keuring werd verricht door een officiële KLN gecertificeerde eierenkeurmeester.

Sinds vorig jaar hebben een aantal personen de opleiding tot eierenkeurmeester gevolgd. In februari was het examen. Hoender- en dwerghoenderkeurmeester Anthony van Dierendonck (zie foto) was één van de geslaagden en is door de Welsumerclub gevraagd om de eieren op onze Clubdag te beoordelen.

Er waren in totaal 18 collecties grote Welsumer eieren en helaas maar 4 collecties Welsumer kriel eieren ingezonden. Bij de grote Welsumer eieren was erelid Piet Bouw de winnaar, bij de krielen won bestuurslid Bert Kremer. De collectie zwaarste grote Welsumer eieren werd gewonnen door bestuurslid Harrie Pelgrim. De publieksprijzen werden gewonnen door dhr. Ottink bij de grote Welsumers en bestuurslid Harrie Pelgrim bij de Welsumer krielen. Alle winnaars van harte gefeliciteerd!

De foto’s van de Clubdag kunt u bekijken in de Facebook groep van de Welsumerclub.